\

Dresaj

FLANTOKRIS oferă toată gama de dresaj canin începând de la consultanta in alegerea rasei care se pretează cerințelor dumneavoastră și pana la dresajul de paza și apărare.

  1. Se începe cu observarea și testarea aptitudinilor exemplarului după care urmează pre-dresajul (deprinderea câinelui cu zgarda și lesa și socializarea urbana - cel mai important lucru la începutul dresajului deoarece aici se afla toți factorii de stres: zgomot, aglomerație, stres).
  2. Următorul pas este dresajul elementar de baza care conține mersul la pas (simplu, cu schimbări de ritm, cu schimbări de direcție), poziția "șezi" (pe loc și din mișcare), ramanerea pe loc (din mers,  în "șezi"). Apelul (sau chemarea) se face din lesa apoi din "liber".
  3. Un alt element foarte important în dresaj, indiferent de rasa, este refuzul de hrana (de pe jos sau de la străini).
  4. Pentru câinii care provin din rase de paza și însoțire se face o ședința pentru stimularea aptitudinii.
  5. Dresajul de agresivitate / paza (apărare) se face cu o foarte mare atenție deoarece exista rase si exemplare care se pot distruge dacă exista graba în acest dresaj. După dresajul simplu de agresivitate se face un dresaj de paza (persoane, obiecte sau proprietate) care cuprinde câteva scenarii din viata cotidiana.

Predresaj

Este prima etapa în educația canina care pregătește câinele pentru dresajul propriu-zis cu accent puternic pe socializare.

Dresajul Elementar de Bază

Dresajul Elementar de Bază este defapt educația cățelului și oglinda proprietarului.

Dresajul de pază (însoțire + obiectiv)

Dresajul de Pază este unul din cele mai grele etape din dresajul câinelui. Trebuie lucrat cu grijă pentru a nu speria cățelul și a-l strica.

Refuzul de Hrana

Refuzul de Hrana este unul din cele mai importante etape din educație, putând sa ii salveze viața într-o zi, indiferent pentru ce pregătim cățelul.

Dresajul de Salvare și Căutare persoane dispărute

Câinele dumneavoastră ar putea salva la un moment dat vieți omenești.