\

Studiu de caz: Leo

Inainte de dresaj

un catel jucaus (nazdravan ) care nu cunostea notiunea de " mers la pas". S-a cautat placerea de a lucra si a inteles ca nu i se intampla nimic rau in a asculta si a progresa, ci dincontra este scos din mediul zilnic in care statea si era plimbat si automat se si juca.

Dupa dresaj

Evolutie rapida in invatare, dar trebuie avuta rabdare cu aceasta rasa. O problema "genetica" a rasei este saritul pe persoane, asa manifestandu-si bucuria.

Program de lucru

Labrador 11 luni , un catel foarte energic, afectuos dar fara ai se da atentia cuvenita. Familia care m-a solicitat pentru educatia lui LEO a fost la o sedinta de terapie canina unde , tot un labrador, a fost impresionata de ceea ce facea acel catel, determinandu-i sa achizitioneze un exemplar din rasa respectiva ( greseala principala in achizitia rasei este lipsa informarii despre ce poate sa faca un patruped  din acea rasa- energie multa, agresivitate). O perioada foarte importanta din viata catelului a fost pierduta din lipsa informarii despre educatie, aceasta intamplandu-se abia in jurul a 10 luni.